Συχνές Ερωτήσεις

1. Είναι επώδυνος ο Ωτοβελονισμός;

Όχι, είναι μια εντελώς ανώδυνη μέθοδος. Οι ημιμόνιμες νανοβελόνες είναι πολύ μικρές (0,5 έως 1 χιλιοστό) και συνήθως οι ασθενείς δεν νιώθουν απολύτως τίποτα κατά την τοποθέτησή τους.

2. Υπάρχουν παρενέργειες;

Ο Ωτοβελονισμός είναι μια απολύτως ασφαλής θεραπευτική μέθοδος, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι ασκείται από ιατρό εκπαιδευμένο σε αυτόν.
Οι νανοβελόνες είναι αποστειρωμένες, μιας χρήσεως.

3. Οι ημιμόνιμες βελόνες δημιουργούν αισθητικό πρόβλημα ή ενοχλούν στην καθημερινή ζωή;

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία (φωτο) οι ημιμόνιμες βελόνες φαίνονται ελάχιστα, δεν είναι αντιαισθητικές και δεν μοιάζουν με σκουλαρίκια. Δεν ενοχλούν ούτε στον ύπνο, δεν φεύγουν με το λούσιμο και οι ασθενείς συνήθως δεν τις αντιλαμβάνονται καθόλου, ενώ έχουν τη δυνατότητα να διεγείρουν οι ίδιοι τα σημεία.
Οι ασθενείς μπορούν να αφαιρέσουν μόνοι τους τις βελόνες πολύ εύκολα.

4. Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται θεραπεία;

Ο Ωτοβελονισμός με ημιμόνιμες νανοβελόνες γίνεται συνήθως μια φορά κάθε μια έως δύο εβδομάδες.

5. Πόσες θεραπείες χρειάζονται;

Εξαρτάται από την ασθένεια, τη σοβαρότητα και τη χρονιότητα των συμπτωμάτων. Ένα πρόσφατο επώδυνο σύνδρομο θα βελτιωθεί στις 2-3 συνεδρίες, ενώ ένα χρόνιο νόσημα θα χρειαστεί περισσότερες.

6. Ποιά η διαφορά με τον κλασσικό σωματικό βελονισμό;

Ο Ωτοβελονισμός και ο σωματικός Βελονισμός είναι εξίσου αποτελεσματικές θεραπευτικές μέθοδοι. Ο Ωτοβελονισμός έχει συνήθως πιο άμεσο αποτέλεσμα.
Η βασική όμως διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι για να έχει αποτέλεσμα ο σωματικός Βελονισμός, θα πρέπει να γίνονται θεραπείες 2-3 φορές την εβδομάδα. Η χρήση των ημιμόνιμων βελονών στον Ωτοβελονισμό επιτρέπει να γίνονται θεραπείες κάθε 2 εβδομάδες, με σημαντική μείωση των επισκέψεων και του κόστους.